Fatih Sultan Mehmet İlkokulu
Dağlıca Caddesi Yeni Mahalle Yüksekova/Hakkari

VİZYON

Ülke düzeyinde kaliteli eğitim veren, gerçekleştirdiği sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle ilgi odağı haline gelmiş, çağdaş bir eğitim ve kültür merkezi olmak. İstiyoruz ki ; * Okulumuzda, öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. * Okulumuzda her veli, öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin. * Okulumuzda hem öğretenler, hem de öğrenenler birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın. * Okulumuzda, çalışanlar gerekenleri yaparken kendilerinden emin olsun, doğruları yaptıklarında alacakları cevaptan korkmasın ve gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın.

MİSYON

Yüksekova Fatih Sultan Mehmet İlkokulu ailesi olarak bizler; Öğrencilerimizi çağdaş eğitim teknolojilerini kullanan, demokratik katılımı uygulayan, farklılıkları ile övünen, toplumun sürekli değişen ihtiyaç ve beklentilerine yanıt veren öğrenciler yetiştiririz. Ayrıca yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda özgüven sahibi ve sorumluluklarının bilincinde, çağdaş bilgilere ulaşabilen, dünyada eğitim alanındaki gelişmelere ayak uydurabilen ve üst öğrenime bu donanımla gidecek bireyler olarak yetiştirmek; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde kendilerini geliştirebilmelerini sağlamak; Bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21. Yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak; okul çevresine Eğitim, Öğretim, Bilim ve Kültür alanlarında bilgiye ulaşma ve kullanma olanağı sunmak için varız.

İkili Öğretim

12.00-17.00

Kalorifer-Kömür

İlçe merkezinden hareket eden servislerle ulaşım sağlanmaktadır.

ADSL (1 Mbit)

İlçe merkezine 5 km il merkezine 75 km uzaklıktadır.